Een schilderij maken in opdracht vraagt altijd om nieuwe oplossingen te bedenken voor schilderproblemen. Erg leerzaam en leuk om te doen. Een opdracht zet wat druk op de ketel. Net genoeg om de creatieve prestatie naar een hoger niveau te tillen.

Mijn uitgangspunt is altijd de primaire kleuren; Geel-licht, Rood-licht, Rood-donker en Ultramarijn-blauw donker. En uit het vierkleurensysteem; Cyaan en Magenta. Met deze set acrylverf kan ik alle kleuren mengen die ik wil.
Het dekwit Titaan en het transparante Zinkwit complementeren het assortiment.

Een aantal beeldvlakken verspringen om het abstracte karakter van het onderwerp wat te versterken. De vormen van het onderwerp gaan op in het geheel. Door "Deventer" hoog in het vlak te plaatsen, staat het figuurlijk op stelten. Waardoor ruimte ontstaat voor de rivier de IJssel en daar weer onder de overzijde van de rivier met wat groen.


       
keesvandewetering
opdrachten 4
Deventer op stelten
150 x 150 cm  acryl op linnen
Particuliere opdracht
De laatste handelingen zijn o.a. signeren en het aanbrengen van een vernislaag. Klinkt eenvoudig, maar vereist toch wel de nodige concentratie, Ik kies voor een helder glansvernis, geschikt voor zowel olieverf als acrylverf.
Door het schilderij te voorzien van twee ophangpunten zal het recht blijven hangen en door bevestiging van de kabel aan de binnenzijde van de spielatten hangt het mooi tegen de wand.